Een Poging tot Stilvallen

Een performatief experiment

Een Poging tot Stilvallen is een één uur durend experiment en nodigt je uit om stil te staan bij het moment waarin de tijd er even niet toe doet. 

​

We laten de kloktijd een uur voor wat het is. Daarmee creëer je de mogelijkheid iets wezenlijks of onverwachts te ervaren. Eigenlijk alleen al door een poging te ondernemen en het gebied van niet-weten binnen te stappen. 

​

Geïnspireerd door kunst, theater, meditatie, psychologie en levensverhalen beweeg je als vanzelf naar momenten van bewustzijn, expressie, stilte en ruimte.

​

We nodigen je uit te vertragen, te wachten en samen te ontdekken wat zich wil ontvouwen.

​

Waar ben jij als je het even niet weet?

Je bent in een stilgevallen ruimte en maakt deel uit van een groep deelnemers die op dat moment samenkomt. Je poogt momenten van stilvallen te vatten als openingen, die kunnen leiden naar onderstromen in de waarneming. Zoals wanneer je de ruimte observeert in spaties tussen de woorden, in maten rust tijdens het luisteren naar muziek, of in openingen tussen de bladeren van de bomen. Als deelnemer participeer je door zowel toeschouwer, als medemaker te zijn, door simpelweg aanwezig te zijn en de ruimte in en om je heen te ervaren.

​

​

​

Een reeks van 6 pogingen

Op 24 juli 2018 was er een eerste poging tot stilvallen. Sinds afgelopen najaar vervolgen wij de reeks. Poging 6 vond plaats op 20 maart 2019. 

​

Op dit moment onderzoeken wij hoe dit project een vervolg kan krijgen.

​

Project: Een Poging tot Stilvallen

Idee en uitvoering: Hans Jeths

Concept: Hans Jeths en Gerbrand Bos

Productie: juli 2018 - maart 2019

​

Met dank aan:

Theater DeGasten

Mara van Nes

Arita Baaijens

Paradijs in de Polder

WestWednesdays

Mieke Prinse

Woonwerkpand Tetterode

Blijf op de hoogte.

TOP

Copyright© 2019 Hans Jeths Studio. All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK