‘Maak zichtbaar wat zonder jou nooit gezien zou zijn.’   

- Robert Bresson    

HANS JETHS
Als theatermaker en performer zoekt Hans Jeths de grenzen met beeldende kunst, poëzie, fotografie, film en nieuwe media. Zijn wortels liggen in het fysiek theater. De menselijke kwetsbaarheid, wachten en niet-weten zijn vaak een vertrekpunt en de clown is vaak een inspiratiebron in zijn werk. 

Hij toont een fascinatie voor de ruimte tussen vertrouwd en onbekend, tussen het imaginaire en de reële, fysieke werkelijkheid. In deze tussenruimten vervagen de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer en ontstaat er een directe toegang tot verbeelding en creativiteit. Hier wachten verhalen en manifestaties op geboorte en erkenning en vindt direct contact tussen mensen plaats, zonder directe tussenkomst van het bewuste ego. 

In theatrale producties wordt de toeschouwer zich bewust van een gevoel van expansie van ruimte en tijd. Hij lijkt altijd het onderwerp van zijn werk. Entiteiten komen tot leven, waar andere net zo makkelijk weer eindigen. De directe waarneming en de sociale context worden scherper. 


_____

Hans Jeths ontwikkelt artistieke projecten en kleine theatrale producties, meestal alleen, soms in samenwerking met anderen.

Naast zijn eigen werk als kunstenaar begeleidt hij organisaties, teams en individuen bij het vergroten van hun vermogen om anderen te inspireren.


Kijk voor het trainings- en coachingswerk van Hans Jeths op: www.hansjeths.nl en op www.karakteropstellingen.nl


ACHTERGROND

Hans Jeths startte zijn carrière in 1980 als theaterdocent in het onderwijs en culturele centra. Hij was oprichter van theatergroepen, hij had een centrum voor persoonlijke ontwikkeling en een praktijk als lichaamsgericht therapeut en procesbegeleider.

Door de jaren heen was hij acteur in verschillende producties; in eigen voorstellingen en in die van anderen, of in samenwerking met anderen. Hij werkte soms als regisseur, als podiumcoach en als trainingsacteur voor organisaties en als coach voor trainingsacteurs.

Zijn performance- en comedy-vaardigheden ontwikkelde hij in het theater, in films, voor Tv, met locatietheater en in talrijke straatoptredens in binnen- en buitenland.

Zijn artistieke werk heeft hij altijd afgewisseld met zijn trainings- en coachingswerk.

De afgelopen twintig jaar deed hij veel ervaring op in het bedrijfsleven. Hij was oprichter en partner van een trainingsbureau en werkte later als zelfstandig gevestigd coach en trainer in persoonlijke communicatie en presentatie. Ook werkte hij als begeleider van systemische opstellingen en als presentatietrainer in het voortgezet - en kunstonderwijs, zowel met docenten en studenten.


OPLEIDING

Hans Jeths is opgeleid als theaterdocent, fysiek speler en maker, theaterclown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller.

Hij studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (Canada), Mark Kingsford (NL) en Pierre Byland van Burkesk Center in Zwitserland.

Verder volgde hij opleidingen in lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement), Voice Dialogue (Stone), NLP/Train-de-trainer en in Systemische Opstellingen bij diverse nationale en internationale trainers en instituten.

Hij verdiepte zich in verschillende methoden voor zelfonderzoek en meditatie, in het Enneagram en in Viewpoints (Bogart & Landau).

De laatste jaren is zijn werk sterk beïnvloed door de dieptepsycholoog A.H. Almaas, bij wie hij van 2001-2011 in training was.

AFGERONDE PROJECTEN

CLOWN

FOTO’SCONSULTANCY

KARAKTEROPSTELLINGEN

— HANS JETHS OP LINKEDIN

TOP

Copyright© 2019 Hans Jeths Studio. All rights reserved.