STUDIO 

Mijn artistieke werk is ondergebracht in Hans Jeths Studio. Hier onderzoek ik gebieden tussen weten en niet-weten, tussen vertrouwd en onbekend - waar kwetsbaarheid het gevoel van expansie van ruimte en tijd binnengaat en de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer doen vervagen. In deze tussenruimte van tijdloze tijd komen entiteiten tot leven waar andere net zo makkelijk weer eindigen. Hier wachten hun verhalen en manifestaties op geboorte en erkenning, zonder directe tussenkomst van het ego. 


Voor mijn begeleidingswerk verwijs ik graag naar: www.hansjeths.nl en naar www.karakteropstellingen.nl

HANS JETHS

Performer  -  Creator  -  Facilitator

Wachten en niet-weten vormen een rode draad door het multidisciplinaire werk van Hans Jeths. Als theatermaker en performer bevraagt hij de relatie tussen het imaginaire en het reële en verkent hij de menselijke kwetsbaarheid en waarneming. 

Door middel van fysiek en beeldend theater, beeldende kunst, poëzie, taal, tekeningen, film en fotografie neemt Hans de toeschouwer mee in zijn indringende en tegelijk poëtische universum. De clown is hierbij vaak een inspiratiebron. 

Vanuit Hans Jeths Studio ontwikkelt hij artistieke projecten en kleine, theatrale producties, meestal werkt hij alleen, soms in samenwerking met anderen. 

Naast zijn kunstenaarschap werkt hij als creatief consultant en procesbegeleider. Hij begeleidt individuen, teams en organisaties bij het vergroten van hun vermogen om anderen te inspireren en om krachtige, authentieke verhalen op een aantrekkelijke en overtuigende manier in de wereld te brengen. OPLEIDING EN ACHTERGROND

CONSULTANCY

KARAKTEROPSTELLINGEN


‘Maak zichtbaar wat zonder jou nooit gezien zou zijn.’   

- Robert Bresson    

OVER DE CLOWN

​To express that which cannot be explained by language, the Clown expresses what others are feeling. The Clown is always the other person. Playfulness is an attitude of joy which develops when the mind is free from all prejudices. When we are in a playful state, a state of play, we are spontaneous. To be spontaneous one must accept the way things are and have no resistance. 


- Baba Hari Dass en Grindl Kuchirka (Dancing Clown)

De clown inspireert. Hij kent geen verleden en toekomst, hij leeft alleen in het nu. Met volle overtuiging begint hij steeds weer aan iets nieuws, altijd nieuwsgierig en bereid om iets voor de eerste keer te doen. Oordeelloos. Opnieuw en daarna nog eens. Als geen ander is hij in staat om de psychische ruimte tussen spel en toeschouwer te betreden, daarin te falen, te ontregelen, te verrassen en te verwonderen. In verschillende vormen en gedaanten is de clown herkenbaar of zichtbaar in mij en in mijn werk.AFGERONDE PROJECTEN

PORTRETTEN

‘On living with the red nose on’

Interview met Lee Delong, clowndocent, in "The Art of Now".  

Klik hier

OPLEIDING 

Ik ben opgeleid als theaterdocent, clown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller. Mijn wortels liggen in het theater. Ik ben een fysiek speler en maker. 

Ik studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (Canada), Mark Kingsford (NL) en Pierre Byland van Burkesk Center in Zwitserland.

Verder volgde ik opleidingen in lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement), Voice Dialogue (Stone), NLP/Train-de-trainer en in Systemische Opstellingen bij diverse nationale en internationale trainers en instituten. 

Ik verdiepte mij in verschillende methoden voor zelfonderzoek en meditatie, in het Enneagram en Viewpoints (Bogart & Landau)

De laatste jaren ben ik sterk beïnvloed door het werk van de dieptepsycholoog A.H. Almaas bij wie ik van 2001-2011 in training was. 


ACHTERGROND

Ik startte mijn carrière in 1980 als theaterdocent in het onderwijs en culturele centra. Ik was vervolgens oprichter van theatergroepen, een centrum voor bewustzijnsontwikkeling en had daarna een praktijk als lichaamsgericht therapeut en procesbegeleider. 

Door de jaren heen was ik acteur in verschillende producties; eigen voorstellingen, in die van anderen of in samenwerking met anderen. Ik werkte soms als regisseur, als podiumcoach en als trainingsacteur voor organisaties en als coach voor trainingsacteurs. 

Mijn performance- en comedy-vaardigheden ontwikkelde ik in het theater, in films, voor Tv, met locatietheater en in talrijke straatoptredens in binnen- en buitenland.

Mijn artistieke werk heb ik altijd afgewisseld met mijn trainings- en coachingswerk. 

De afgelopen twintig jaar deed ik veel ervaring op in het bedrijfsleven, als trainer en training consultant, als partner en directeur van een trainingsbureau en later als zelfstandig gevestigd coach en trainer in persoonlijke communicatie en presentatie en begeleider van systemische opstellingen. 

HUIDIGE PROJECTEN

— HANS JETHS OP LINKEDIN

WWW.KARAKTEROPSTELLINGEN.NL

WWW.HANSJETHS.NL

TOP

Copyright© 2019 Hans Jeths Studio. All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.