HANS JETHS

Als theatermaker en performer onderzoekt Hans Jeths de grenzen van theater met beeldende kunst, verhalen, poëzie, fotografie en film. Zijn wortels liggen in het fysiek theater en tragikomedie. 

Wachten, niet-weten, vertragen en het fragiele in de mens zijn terugkerende elementen in zijn werk. ‘De lege ruimte’ is een belangrijke inspiratiebron, een vrij gebied om eigen waarden en (schijn) zekerheden bloot teleggen en te onderzoeken. 

Hij ontwikkelt creatieve projecten en produceert kleine theatrale producties. Hij werkt zowel alleen, als in samenwerking met anderen of in opdracht. Verder begeleidt hij creatieve professionals bij hun professionele - en persoonlijk ontwikkeling.

________


Ik ben geboeid door de ruimte tussen vertrouwd en onbekend, tussen het imaginaire en de reële, fysieke werkelijkheid. In deze vrije tussenruimte vervagen ook de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer en ontstaat er een directe toegang tot verbeelding.

Expansie en tijdloze tijd zijn hier direct voelbaar en leggen een bedding voor zelfonderzoek en creativiteit. Hier worden verschillende kanten van onszelf gespiegeld. Delen in ons die wachten op geboorte en erkenning worden in verhalen weer voelbaar en zichtbaar. Zonder ruis van dagelijkse beslommeringen maken we bewuste keuzes en zonder tussenkomst van het ego kunnen we ons hier overgeven aan waarachtig en puur spel.  

Met mijn werk wil ik de toeschouwer oproepen tot vertragen in inkeren. Essentiële waarden zoals vertrouwen, vrijheid, schoonheid, liefde, humor en waarheid kunnen hierdoor vrijkomen. Ze zijn de belangrijkste rekwisieten die uitnodigen tot bezield theater. 


Copyright© 2020 HANS JETHS  All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.

OK