Hans Jeths

In zijn werk als theatermaker en acteur combineert Hans Jeths theater met beeldende kunst, fotografie, poëzie en film. Zijn wortels liggen in het fysiek theater, clownerie en tragikomedie. Hij produceert artistieke projecten en kleine theatrale producties. Hij werkt zowel alleen, als in samenwerking met anderen. Hij maakt vrij werk en werkt in opdracht.

De menselijke kwetsbaarheid, wachten, niet-weten en het fragiele in de mens zijn terugkerende elementen in mijn werk. Ik ben gefascineerd door de ruimte tussen vertrouwd en onbekend, tussen herkenning en vervreemding en tussen de imaginaire en de fysieke werkelijkheid. Zonder ruis van dagelijkse beslommeringen en zonder tussenkomst van het ego bieden deze vrije tussengebieden plaats aan kwetsbare kanten, die wachten op geboorte of erkenning, 

Door te vertragen en in te keren worden deze gebieden voelbaar. Met mijn werk maak ik ze zichtbaar en onderzoek hierbij de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer. Essentiële waarden, zoals vertrouwen, vrijheid, schoonheid, liefde, humor en waarheid komen naar de oppervlakte; de belangrijkste rekwisieten voor bezieling. 

HANS JETHS (Hilversum, 1957)
Woont en werkt in Amsterdam.

Hans Jeths startte zijn carrière in 1980 als theaterdocent in het onderwijs en culturele centra. Daarnaast ontwikkelde hij zich als acteur in theater- en filmproducties en als theatermaker van eigen producties. Zijn comedy-talent ontwikkelde hij verder in theatervoorstellingen, films, op Tv, met locatietheater en straatoptredens in binnen- en buitenland. Hij richtte verschillende theatergroepen op en werkte als regisseur en podiumcoach. Zijn werk als speler en maker wisselde hij steeds af met zijn werk als theaterdocent, later ook als procesbegeleider, coach en trainer in de culture sector, het onderwijs en het bedrijfsleven. 


OPLEIDING

Hans Jeths is opgeleid als theaterdocent, fysiek speler en maker, clown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller.

Hij studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (CA), Mark Kingsford (NL), Pierre Byland van Burkesk Center (CH), Kirsten Lüpke (NL), Nader Farman (BE) en Peta Lily (GB).

Hij volgde opleidingen in adem- en lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement) en Voice Dialogue (Stone).

Sinds 2009 volgt hij opleidingen en trainingen in systemisch werk bij diverse nationale en internationale trainers en instituten, waaronder Elly te Brake, Annelies Boutelier, Hunter Beaumont, Judith Hemming, Ineke van Keulen, Oscar David en Daan van Kampenhout.

Van 2001 - 2011 was hij als student verbonden aan de Ridhwanschool in human development van A.H. Almaas

Verder verdiepte hij zich in verschillende methoden voor zelfonderzoek en meditatie, het Enneagram en Viewpoints (Bogart & Landau).

Copyright© 2021 HANS JETHS  All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.

OK