Over

'Broederliefde' Hoedseries (Beeldt, 2012)  ​

Wachtende mensen die zich onbespied wanen, fascineren me. Het kan me raken wanneer iemand ineens stilvalt, midden in een zin of hapert in z'n onvermogen om het juiste antwoord te vinden op een vraag. Ik ontmoet graag mensen die twijfelen, niet-doen, dralen, het even (of langer) niet weten, zich schamen of op een andere manier kwetsbaar zijn. In dit kwetsbare tussengebied wil ik de toeschouwer raken en ontroeren in z’n eigenheid, openheid en geestigheid. Hier loeren openhartigheid, plezier en waarachtigheid.

​

Hans Jeths

Als theatermaker en performer onderzoek ik de grenzen van fysiek en beeldend theater met clownerie, beeldende kunst, meditatie, poëzie, film en fotografie. 

​

Ik ontwikkel artistieke projecten en kleine, theatrale producties. Meestal werk ik alleen, soms samen met anderen.

​

Regelmatig is de toeschouwer onderdeel van - of onderwerp in mijn werk. Ik laat de grenzen tussen speler, spel en toeschouwer zien, of laat ze juist vervagen. In mijn recente werk spelen tijd, ruimte en niet-weten een belangrijke rol.

​

Sinds 2009 gebruik ik regelmatig Familie- en Organisatieopstellingen (Hellingen/Weber) als onderzoeksinstrument binnen zijn eigen artistieke werk. 

Daarnaast begeleid ik creatieve en artistieke professionals bij maakprocessen en onderzoekssessies en ik geef workshops en trainingen met Systemisch Opstellingen. 

​

Voor artistieke professionals ontwikkelde ik Karakteropstellingen, een combinatie van de kracht van systemisch werk met de magie en dynamiek van verhalen en personages. 

​

Incidenteel geef ik workshops en trainingen in het onderwijs in presentatie en zelfpresentatie. Zowel aan docenten, als aan studenten.

​

Vanuit mijn andere bedrijf Hans Jeths Consultancy begeleid ik managers en professionals bij de ontwikkeling van hun creativiteit, identiteit en uitstraling. Door middel van training, coaching en procesbegeleiding ondersteun ik hen bij het vergroten van hun vermogen om anderen te inspireren.

​

Recentelijk ontwikkelde ik FunFaktor, een training voor sprekers die al gewend zijn om presentaties te geven voor collega’s of klanten, maar hun presentatie een boost willen geven. 

​

Hans Jeths Studio is gevestigd in Amsterdam.

Opleiding en achtergrond

​

Hans Jeths is opgeleid als theaterdocent, clown, lichaamsgericht therapeut, presentatietrainer en systemisch opsteller. Hij studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder meer bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (Canada), Mark Kingsford (NL) en Pierre Byland van Burkesk Center in Zwitserland.

​

Zijn clownsvaardigheden en komische talent ontwikkelde hij in het theater, in films, met locatietheater en in talrijke straatoptredens in binnen- en buitenland.

​

Verder volgde hij opleidingen en trainingen in Human Development (The Diamond Approach, Almaas), lichaamsgerichte therapie (Human Potential Mouvement), Voice Dialogue (Stone), en in Systemische Opstellingen bij diverse nationale en internationale trainers en instituten. Hij verdiepte zich verder in meditatie, het Enneagram en in Viewpoints (Bogart & Landau).

Zelfportret 2017

​To express that which cannot be explained by language, the Clown expresses what others are feeling. The Clown is always the other person. Playfulness is an attitude of joy which develops when the mind is free from all prejudices. When we are in a playful state, a state of play, we are spontaneous. To be spontaneous one must accept the way things are and have no resistance. 

Baba Hari Dass en Grindl Kuchirka  (Dancing Clown). 

About the clown

TOP

Copyright© 2019 Hans Jeths Studio. All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK